Jedzenie mikolajki

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam pewnego sposobie niespodziankę dla mojej dziewczyny. W zamysłach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze popularnego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo eleganckie danie, ale również trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wyjąć spośród nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest właściwie mierny. W istocie mógłbym powiedzieć, że początkujący, bo wówczas byłoby prawie prawdy. Odkrył w internecie przepis na owe sandżaki. Że miałem kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, a nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i chorujemy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której oczywiście nie mam. Postanowiłem, że przytoczę te małże w gronie warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Otwierał się stresować, bo etapu było coraz mniej a ja byłem daleko w tle. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na indywidualny palec... No, tylko jako istotny mężczyzna nie dałem za wygraną. Spotkał na pomysł - szatkownica do warzyw. Zatem istniał tak strzał w dziesiątkę. Nie nieco, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to ponad nie musiałem bać się o proste istnienie przy użyciu szatkownicy. Jeżeli to suma było już gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie oczywiście kiedy na obrazku ze strony internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i zwolnił go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser był zrobione już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się by to przygotować dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie niemało minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zdziwiona i doskonała podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.