Maszyna do mielenia miesa gastronomia

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej obiektem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w współzależności od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i pomaga proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w pokojach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w kwestie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie znacznej części rozbitych plastrów w czasie krótkiego okresu czasu - ok. 800 części w procesu godziny, przy czym mięso nie zapewne być mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny stanowi wysoce naturalna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności okazujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być oczyszczane i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, składając się na mądrości i sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku zaprasza na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz szeroką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą możliwość o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.