Maszynka do miesa ranking

Wilk do ciała to nic innego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które wywoływane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest wiele szersza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Duży wybór wilków na zbycie pozwoli na dobór odpowiedniego narzędzia na potrzeby placówki, dzięki obecnemu kolej na stworzenie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) zaś nie wymaga dużego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają budowę prostą, elementy można szybko zdemontować, co bardzo ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, oddziałuje na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała klasę wykonania decyduje o wysokiej moce maszyny. Jak wszystkie dania podawane w sektorze spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia kładzie się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a wtedy ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest złożone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w relacje od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacji od rodzaju mięsa używa się siatki o innej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w nowe akcesoria, które dadzą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To łatwe urządzenie, dostępne w przystępnych cenach, wykorzystywane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką skalę jak w znacznych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów oraz nowych ulepszaczy.