Pos gastronomia sp

Program pos gastronomia to układ sprzedaży kelnerskiej, który pozwala prowadzenie funkcjonalnej i silnej gospodarki magazynowej restauracji, barów czy ogólnie mówiąc przedsiębiorstw gastronomicznych. Aplikacja ta kładzie się o dokumenty magazynowe oraz materiały ze sprzedaży.

 

W relacji od charakteru działalności możliwa jest cała centralizacja wprowadzanych danych, lecz także bezpośrednio w odrębnych lokalach. Bezpośrednio z pomysłu do klubów sprzedawane są informacje: o produktach, jakim może mieć, o organizacji lokalu, także o wartościach zakupu i zbytu.
Wypowiadając się zgromadzonymi w podstawie danych dokumentami, program wykonuje odpowiednie kalkulacje cen składników potraw, oblicza marże, oraz zapotrzebowanie na środki.
Dane przygotowane przez pos gastronomia są podstawą ewidencji cen zakupu produktów gastronomicznych, towarzyszy on ponad pewnego sposobu księgowość przedsiębiorstwa gastronomicznego.

Program posiada wiele użytecznych funkcji m.in. :

posiada procesor fakturujący,
prezentuje zużycie surowców gastronomicznych na bazie dokumentów magazynowych,
wylicza ceny potraw według rzeczywistych kosztów zakupu składników,
informuje o przekroczonym stanie magazynu,
wspomina o składnikach brakujących do stworzenia potraw,
prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego zbyty,
tworzy raporty produkcji dziennej itp.

Ważną zaletą programu pos gastronomia istnieje okazja synchronizacji komputera i kas fiskalnych, na których wpisywana jest sprzedaż. Dzięki temu dodatkowe jest stworzenie, skomputeryzowanego systemu rozliczania rozpocząwszy od dostaw surowców aż do sprzedaży gotowych potraw. Program wykorzystuje dwukierunkową komunikację z kasami. Z jednej strony dodaje do walut wiedze o produktach, kelnerach, z tamtej strony czerpie z kas fiskalnych informacje o sprzedaży potraw, napojów, obrocie całej kasy oraz personelu. Po zaprogramowaniu przez serwis, kasy nie wymagają z obsługi żadnej specjalistycznej wiedzy, a całość wymiany informacji przeprowadzana istnieje w styl automatyczny. Umożliwia realizację zamówień i sprzedaży w niezwykle przystępny, i jednocześnie wygodny rozwiązanie, za pomocą ekranu dotykowego. Kelnerzy i barmani, przez takie podejście, nie tracą momentu na zbędne czynności, a całą uwagę mogą zgromadzić na obsłudze klienta.